MAKEMAKE – Mammas Klackar Mixtape

DK001-2015 MAKEMAKE – Mammas Klackar Mixtape

Swedish only

VAR ÄR KONSTEN?

DEN SVENSKA QUEERA KONSTEN LEVER PÅ SYRGAS – OM ALLS. FÖR VARJE DAG UTAN NÅGON QUEER KULTUR BLIR VÄRLDEN MER OCH MER UTJÄMNAD OCH GRÅ. KLUBBEN HÖGKVARTERET, SOM LÅG I EN KÄLLARE I STOCKHOLM, LADE NER – OCH JAG VET INTE LÄNGRE VAR DET FINNS ETT RUM DÄR HELA DET QUEERA SPEKTRAT SAMLAS OCH ANDAS UTAN ATT BYGGA MURAR MELLAN KLART DEFINIERADE IDENTITETER. JAG VET ATT DET FINNS KLUBBAR – MEN JAG ÄR EN TANT. JAG VET ATT DET FINNS INTERNET – MEN JAG ÄR EN TANT. JAG VET ATT JAG INTE ÄR EN DEL AV DAGENS KAMP – JAG ÄR EN TANT.

FUCK POP

MAKEMAKE GÖR MUSIK. MAKEMAKE GÖR KONST. JAG HAR ALLTID TAGIT MIN MUSIK PÅ STÖRSTA ALLVAR, SAMTIDIGT SOM JAG HAR SKÄMTAT. JAG HAR ALLTID VARIT PRETENTIÖS. DET HAR ALLTID VARIT MER ÄN POP. MUSIKEN VAR DET NÄRMSTA JAG KUNDE KOMMA ETT BEVIS PÅ ATT JAG HADE NÅGON SLAGS SJÄL SOM VAR INTAKT, NÄR JAG MITT UNDER MIN TRANSITION KÄNDE HISTORIEN OCH MARKEN FÖRSVINNA UNDER MINA FÖTTER. NÄR JAG INTE LÄNGRE VISSTE VEM JAG VAR, OM JAG FANNS, ELLER OM DET VAR MÖJLIGT ATT ÖVERLEVA DENNA VÄRLD. DET HAR ALLTID VARIT MER ÄN POP.

ÄNDÅ HAR JAG GJORT POPMUSIK I 15 ÅR UTAN ATT NÅGONSIN SKRIVA ÖPPET OM DET HÄR. DET VAR DAGS FÖR MIG ATT BRYTA NER MIN EGEN CENSUR OCH BERÄTTA DEN HÄR BERÄTTELSEN PÅ ETT SÄTT SOM JAG ALDRIG HÖRT NÅGON BERÄTTA DEN.

FUCK SCHOOL

DET ÄR INTE PEDAGOGISKT. MÅLET ÄR ALDRIG ATT DU SKA LÄRA DIG NÅGOT. MÅLET ÄR ATT DE SOM REDAN VET FÖR MYCKET ÄNTLIGEN SKA HÖRA NÅGON SKRIKA.

FUCK FUTURE

JAG ÄR ÖVERTYGAD OM ATT DET FINNS FREAKS DÄR UTE SOM BEHÖVER HÖRA EXAKT DEN HÄR MUSIKEN. DET ÄR FÖR ER JAG SKRIVER. DET VAR INTE MENINGEN ATT SKRIVA LÅTAR SOM NI INTE KAN SPELA FÖR ERA SLÄKTINGAR ELLER KOLLEGOR. DET ÄR BARA DET ATT NÄR JAG SKRIVER UTAN FILTER BLIR DET LÅTAR SOM NI INTE KAN SPELA FÖR ERA SLÄKTINGAR ELLER KOLLEGOR. DET ÄR EXAKT SÅDANA LÅTAR, SÅDAN KONST, VI MÅSTE SKAPA. KONST SOM ÄR FÖR ÄCKLIG, FÖR PINSAM, FÖR SORGLIG, FÖR ARG. SOM FÖRSÖKER GESTALTA ATT LIVET ÄR STÖRRE, LIVET VILL SPRÄNGAS, LIVET VILL LEVAS.

NÄR ROBOTARNA TAR ÖVER, MÅSTE DET FINNAS BEVIS PÅ ATT VI FÖRSÖKTE LEVA.

PEACE.

RENT KONKRET

“MAMMAS KLACKAR MIXTAPE” INNEHÅLLER 10 SPÅR. JAG SLÄPPTE DEM TVÅ OCH TVÅ VIA SOUNDCLOUD, EFTERHAND SOM DE BLEV FÄRDIGA. JAG HAR EN HISTORIA ATT BERÄTTA OM ATT BEFINNA SIG UTANFÖR NÄSTAN ALLT. OM ATT INTE RIKTIGT VARA MÄNNISKA. OM ATT TILLHÖRA EN FOLKGRUPP SOM FRAM TILL 2013 BEHANDLADES SOM ICKE-MÄNNISKOR I LAGTEXTEN. OCH SOM VARJE DAG BEHANDLAS SOM AVSKUM AV “MANNEN PÅ GATAN”, “VERKLIGHETENS FOLK” ELLER VAD FAN NI NU KALLAR ER.

NO PEACE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up